Skatteetaten gjør endringer i betalingsløsningene for omregistreringsavgifter

Publisert

tore rylander

Fagsjef bilsalg i NBF, Tore Rylander. Foto: NTB kommunikasjon.

NBF har sammen med bilbransjen lenge jobbet for at Skatteetaten skal innføre bedre og mer hensiktsmessige betalingsløsninger for omregistreringsavgifter i Autosys Kjøretøy bransjeløsning, der kortbetaling i dag er den eneste løsningen som tilbys for direktebetaling av omregistreringsavgifter.

Etter at det ble innført gebyrer ved kortbetaling 1. juni 2023, har vi fra NBFs side hatt løpende dialog med Skatteetaten om å få på plass bedre og gebyrfrie løsninger. 

Både vi i NBF og representanter fra bilbransjen har vært involvert og rådspurt underveis i arbeidet, og den prefererte løsningen fra bransjen er å kunne betale omregistreringsavgiften via den samme kredittordningen man har for engangsavgifter. 

Det pågår fortsatt et arbeide hos Skatteetaten for å kunne få en slik løsning på plass, og i mellomtiden har vi i hvert fall noen gode nyheter.

Fra og med 16. oktober endrer Skattetetaten betalingsformidler fra NETS til Bambora, og dette medfører lavere gebyrer for kortbetaling.

Gebyrene endres for Visa fra 1,39% til 0,39% og for Mastercard fra 2,64% til 0,59%.

I tillegg vil man nå kunne benytte kredittkort i betalingsløsningen i Autosys Kjøretøy, som er et skritt i riktig retning.

Samtidig understreker vi at disse positive endringene ikke betyr at arbeidet med å få en kredittordning på plass stopper opp, Skatteetaten jobber videre på dette området, og vi i NBF fortsetter å jobbe for at denne løsningen skal komme på plass så raskt som mulig.