Mobile AS og Bil i Nord AS blir medlemmer i NBF

Publisert

stig morten nilsen

Administrerende direktør i NBF, Stig Morten Nilsen. Foto: NTBkommunikasjon/NBF

NBF har hatt solid medlemsvekst i første halvår.

- Vi er selvsagt svært glade for å ønske Mobile og Bil i Nord velkommen inn i bransje-fellesskapet. De er begge profesjonelle og veldrevne forhandlerkonsern som er hjørnesteinsbedrifter rundt om i nesten hele landet, sier NBF-sjef Stig Morten Nilsen. 

– Ikke minst kjenner vi disse to bilkonsernene som virksomheter med stort engasjement og som dyktige kremmere med en sterk bilkompetanse. 

Mobile AS er med sine 36 bilbedrifter, i tillegg til eiendomsvirksomhet, et av de største bilkonsernene i Norge. Konsernet ledes av gründer og eier Ole Grangaard, og har sin virksomhet på Østlandet, Sørlandet og i Bergens-regionen. 

– Konsernet Mobile representerer mer enn femten bilmerker på en imponerende måte, og har vist at det er mulig å bygge en svært solid forhandlerkjede over tid, selv uten å ha de største volummerkene i stallen, legger Nilsen til. 

Bil i Nord AS er et av Nord-Norges største bilkonsern med 11 forhandlere i Nordland og Troms, eies av Thor Drechsler og ledes av konsernsjef Kenneth Evjen.

– Troen på Nord-Norge, og folkene sine, har vært gjennomgangstonen til Bil i Nord siden starten. Det har vist seg å være en god plan, sier NBF-sjefen. 

– Det var et viktig og riktig valg for oss å melde oss inn i NBF. Det handler om å være en del av et seriøst fellesskap og bidra i dugnaden for å skape best mulig rammevilkår for hele bilbransjen. Bilbransjen har mange utfordringer som det er smart vi jobber sammen for å løse, sier Kenneth Evjen, konsernsjef i Bil i Nord.

Til sammen har de to bilkonsernene over 1200 ansatte. Sammen med over 40 andre bilbedrifter med nesten 1000 ansatte som også har meldt seg inn i NBF første halvår 2024, bidrar disse til at NBF fremstår stadig sterkere som bransjeorganisasjon. 

– Den store medlemsveksten kommer fordi det er jobbet godt over lang tid i NBF. Vi involverer medlemmene i arbeidet og driver ikke noe utpreget vervearbeid, men ønsker at bedriftene skal ta veloverveide valg om å bli en del av bransjefellesskapet. Det har både Mobile og Bil i Nord gjort, avslutter Nilsen.