Tolletatens spørretime om bruktbileksport

Tore Rylander

Fagsjef bilsalg i NBF, Tore Rylander. Foto: NBF

Gjennom de siste årene har bruktbileksporten økt betydelig, og selv om regelverket knyttet til avgiftsrefusjon ble endret fra 01.01.2024 eksporteres det fortsatt et betydelig antall brukte biler ut av Norge.

I et krevende norsk bilmarked ser mange etter nye muligheter for å tjene penger i sine virksomheter, og for noen har bruktbileksport blitt en ny salgskanal. Selv etter at avgiftsrefusjonen ble endret ved årsskiftet er det ved utgangen av juni eksportert i overkant av 9.000 brukte personbiler. 

Ved flere anledninger tidligere er det påpekt at det kan være krevende å holde kontroll på dokumentasjonskravene ved eksport av brukte biler, og særlig opprinnelsesdokumentasjon blir det satt fokus på ved tilsyn fra Tolletaten. 

Norges Bilbransjeforbund har gjennom god dialog med Tolletaten oppfordret til tydeliggjøring og forenkling av informasjonen knyttet til eksport av brukte biler, og nå gis det mulighet for bilbransjen til direkte dialog med Tolletaten. 

Torsdag 5. september kl. 09:30 til 11:00 arrangerer Tolletaten det de kaller "Tolletatens spørretime", der temaet er eksport av brukte kjøretøy og utstedelse av opprinnelsesbevis. 
Spørretimen foregår på Teams, og mer informasjon og link til påmelding finner du hos Tolletaten >

Benytt anledningen til å møte Tolletaten og få direkte dialog og svar på spørsmål om regelverket ved eksport av brukte biler!