Streif - viktig om selvmord og menns mentale helse

Publisert

Norges Bilbransjeforbund er opptatt av at ansatte i bransjen skal ha det bra. Å jobbe med mental helse er viktig og veldig vanskelig. Dessverre er det mange som sliter og noen velger å avslutte livet. 

Her kan du se filmen "Streif"

Hvert år velger 650 personer velger å avslutte livet. Dette er mer enn tre ganger antallet som dør i trafikken. 2 av 3 er menn. 

Forebygging av selvmord er viktig, dette er noe dessverre flere har kjennskap til. Det kan være ansatte som sliter selv, eller som kjenner noen som har det tøft. 

NBF har bidratt med støtte til kortfilmen "Streif" av Lorentz Celo. Filmen tar for seg tematikken selvmord og spesielt menns mentale helse. I hovedrollene spiller Kristoffer Joner, Preben Hodneland, Bjørn Sundquist, Sara Khorami og Savannah Schei.

Filmen varer i 20 minutter og kan inngå i for eksempel HMS-opplæringen internt.

"Streif" fikk verdenspremiere på New York Shorts International Film Festival i fjor høst, norgespremiere på Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar og er nå tilgjengelig på NRK TV helt til våren 2027. "Streif" skal også inn i Den Kulturelle Skolesekken til høsten.

Regissør Lorentz Celo mistet åtte venner i selvmord, og håper at "Streif" kan hjelpe menn til å åpne seg. Les intervjuet med Celo på nrk.no >